Čína potrebuje Afriku - Pressburg, Adrian Peter
Vzťahy vyspelého Západu a Číny k Afrike - rozdielny prístup k spolupráci s Afrikou. Čína viac koná a menej rozpráva o pomoci Afrike. Ako Afrika vníma Čínu. Čína dováža z Afriky suroviny, za ktoré sa odvďačuje spotrebným tovarom. Čína sa snaží presvedčiť Afriku, že obchodovanie s ňou je pre ňu výhodnejšie ako zabehané vzťahy Afriky so Západom. Strategické partnerstvo.