Kritéria rozhodování o vstupu rizikového a rozvojového kapitálu do firmy - Scholleová, Hana
V súčasnosti existuje množstvo malých a stredných podnikov, ktoré majú vysoký rozvojový potenciál, chýba im však dostatok kapitálu, aby mohli využiť všetky svoje rastové príležitosti. Jednou z možností ako ho získať je využitie rizikového a rozvojového kapitálu. Investiční manažéri však hodnotia príslušné projekty podľa metód, ktoré neberú v úvahu neočakávané príležitosti a schopnosť manažmentu tieto príležitosti využiť, ale rozhodujú sa na základe metód vychádzajúcich z pevného podnikového plánu. Tým dochádza ku skresleniu, ktoré nie je prospešné ani pre jednu zo zúčastnených strán. Bolo by vhodné, keby subjekty pre rozhodovanie tohoto typu používali reálnu opčnú metodiku stanovenia hodnoty projektu.