Problémy účtovníctva Slovenskej republiky vo vzťahu k daňovej sústave v procese zosúlaďovania s právom Európskej únie - Baštincová, Anna
Skúmanie problematiky vzťahu účtovníctva a daňovej sústavy v súvislosti so vstupom SR do EÚ. Koncepcia daňovej reformy a jej dôsledky na podnikateľov SR. Trendy harmonizácie daňovej sústavy SR s krajinami EÚ.