Možnosti a rizika konverze českých účetních závěrek na IFRS a jejich počítačové řešení - Mejzlík, Ladislav
Vstupom účtovných štandardov do oblasti regulácie účtovníctva dochádza k zmene i v ČR. Minimálne pre účtovné jednotky, ktoré zostavujú svoju účtovnú závierku plne v súlade s Medzinárodnými účtovnými štandardmi, je regulácia účtovných výkazov bodovbaná systémom "zhora". Prostredníctvom systému štandardov sú určené požiadavky na účtovnú závierku. ktorej štruktúra nie je unifikovaná pre všetky účtovné jednotky. Možné varianty konverzie účtovnej závierky z ČÚS na IFRS.