Jak změnit dva problémy v jednu přednost - ABC a inovace rozpočtování - Nekvapil, Tomáš
Ekonomické nástroje riadenia podnikovej sféry. Nástroje pre rozpočty a kalkulácie. Metódy operatívneho kontrolingu a riadenia nákladov. Aplikácia ABC nákladovej analýzy. Inovovaná kalkulácia a rozpočty. Plochá organizačná štruktúra prispôsobená procesnému chápaniu výroby. Zapojenie útavarov do podnikových procesov. Uplatňovanie kontrolingu nad strediskovými rozpočtami. Systém vzájomného zúčtovania medzi štruktúrovanými rozpočtami. Stanovenie nákladovej ceny za jednotku výkonu.