Teoretické východiská optimálnej menovej oblasti a náčrt ich aplikácie v podmienkach Slovenskej republiky - Farkašovská, Mária
Definovanie optimálnej veľkosti menovej oblasti. Rozdiel medzi režimom s fixnými kurzami a spoločnou menou.Optimálna menová oblasť. Kritériá na posudzovanie optimality menových oblastí. Systém Currency board.Optimálna menová oblasť - Slovensko a EMÚ. Stratégia vstupu SR do EMÚ.