Právní systémy a výkonnost ekonomiky - Bortel, Lukáš
Vzťah práva a ekonómie. Pojem práva a jeho definície. Vnútroštátne právo. Právna teória, vývoj právnych systémov. Právne poriadky. Rímskoprávna tradícia. Diferencie v právnom ponímaní. Koncept právnych pravidiel. Účinnosť menovej politiky a právne systémy.