Zabezpečenie budúcnosti internetu harmonizácia a potreba zosúladenia politiky
V roku 2005 internet slávil svoj 10. rok ako súkromne riadená a udržiavaná sieť. Zvyšovanie počtu abonentov pevných pripojení internetu. Internet sa stal integrálnou súčasťou ekonomickej infraštruktúry oživujúcej rast nových odvetví a podporujúci on-line verzie tradičných aktivít, ako bankovníctvo. Jeho nízke náklady a všadeprítomnosť znamená, že aj malé podniky musia rozvinúť procesy e-biznisu. Zabezpečenie infraštruktúry internetu, spamy, vírusy, spyware... . Rastúce znepokojenie nad bezpečnosťou on-line. Multidisciplinárne otázky. Potenciálna úloha Výboru ICCP a jeho pracovných tímov. Celkový objem transakcií uskutočnených elektronicky (2002-2004) percentuálne z celkového obratu podnikania.