Začiatky centrálneho bankovníctva na Slovensku - Unčovský, Ladislav
Historický pohľad na obdobie zakladania centrálnych bánk. Úlohy "Privilegovanej rakúskej národnej banky". Zavedenie tzv. rakúskej hodnoty, nazývanej aj ako rakúska mena. Vznik a činnosť centrálnej Rakúsko-uhorskej banky. Vývoj pobočiek v období 1879-1894. Vývoj eskontných obchodov Rakúsko-uhorskej banky v období 1867-1894.