Zákon č. 126/2006 Z.z. z 2. februára 2006 o verejnom zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Tento zákon ustanovuje organizáciu a výkon verejného zdravotníctva, podmienky ochrany verejného zdravia, opatrenia orgánov štátnej správy v oblasti verejného zdravotníctva, podmienky prevencie ochorení u ľudí, práva a povinnosti fyzických a právnických osôb pri ochrane verejného zdravia, výkon štátneho zdravotného dozoru, sankcie za porušenie povinností na úseku verejného zdravotníctva. Za znením zákona nasleduje Dôvodová správa k tomuto zákonu.