Vývoj ekonomickej teórie a vzdelávania, uplatnenie a perspektívy v Slovenskej republike - Goga, Marián
V dňoch 24. - 25. 11. 2005 sa uskutočnila pri príležitosti osláv 65. výročia vzniku Ekonomickej univerzity v Bratislave medzinárodná vedecká konferencia na tému: Vývoj ekonomickej teórie a vzdelávania, uplatnenie a perspektívy v SR. Cieľom konferencie bolo prezentovať vývoj ekonomickej teórie a vzdelávacieho procesu v európskom výskumnom a vzdelávaciom priestore v 20. storočí, riešenia problémov ekonomických reforiem na Slovensku i v krajinách strednej Európy a analýza procesov prebiehajúcich v Európskej únii v podmienkach ekonomickej globalizácie.