Meranie a analýza úrovne národnej ekonomiky a jej regiónov pomocou pyramidálneho modelu - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza a kvantifikácia pomerového ukazovateľa hrubej pridanej hodnoty a počtu obyvateľov za jednotlivé kraje Slovenskej republiky a za celú Slovenskú republiku. Definícia extenzívnych a intenzívnych veličín. Parciálna hrubá pridaná hodnota per capita. Pyramidálny model rozkladu priemernej úrovne HPHpc. Statický variant pyramidálneho modelu rozkladu priemernej HPHpc. Logaritmický rozklad a absolútne zmeny pre priemernú HPHpc.