Modelovanie ekonomických veličín - Kultan, Jaroslav, 1960-
Modelovanie ekonomických veličín, s cieľom získavania predikcie daných veličín v čase. Jedná sa hlavne o hodnoty kurzov slovenskej koruny, ale môže ísť aj o ceny akcií a podobné údaje, ktoré boli získané z internetových stránok. Pri modelovaní bol použitý model intervalovej linearizácie, ktorý poskytoval výborné výsledky pri modelovaní rozličných technických a biologických objektov.