Gridová počítačová technológia pre e-ekonomiku - Markus, Ľudovít
Gridová infornačná technológia predstavuje novú technológiu, ktorá ponúka možnosť vyriešenia problému potreby veľkého množstva počítačových zdrojov a je významná aj pre oblasť ekonomických informačných systémov. Počiatky vývoja gridovej technológie. Bezpečnosť ako základná požiadavka gridu. Architektúra počítačových gridov. Trendy presadzovania gridovej technológie.