Analýza nezávislosti České národní banky v kontextu EMU - pojetí a alternativy - Kvizda, Martin
Inštitucionálna štruktúra EMU (Hospodárskej a menovej únie) je daná Európskym systémom centrálnych bánk ESCB). Analýza postavenia Európskej centrálnej banky členských bánk ESCB. Zodpovednosť ECB. reforma riadenia spoločnej menovej politiky. Miera nezávislosti centrálnych bánk EÚ. Metóda merania nezávislosti. Indexy nezávislosti centrálnych bánk. Zodpovednosť versus nezávislosť v EMU. Postavenie Českej národnej banky.