Trendy ve vývoji náhledu na ovlivňování člověka v organizaci - Surynek, Alois
Autor príspevku sa snaží na podklade článku M. J. Safferstona, ktorý vyšiel v časopise Choise /2005/ a predstavuje prehľad sto publikácií, vykresliť vývoj manažmentu a vedenia ľudí. Od historických línií až k pokusu o vysledovanie ďalších trendov vo vývoji náhľadov na človeka v organizácii. Organizačná kultúra, problém zmeny organizačnej kultúry.