Evropské minority v 21. století - Baar, Vladimír
Tri výrazne odlišné typy menšín v súčasnej Európe a ich špecifiká. Národy v ére globalizácie. Migrácia a národná identita. Izolovanosť niektorých národnostných menšín. Typológia neštátnych národov. Pozornosť Európskej únie venovaná pre záchranu menšinových jazykov.