Mezi asimilací a multikulturalismem - Baršová, Andrea
Integrácia prisťahovalcov vo Francúzsku a vo Veľkej Británii. Asimilácia menšín. Kultúrny pluralizmus posilňovaný politikou antidiskriminácie a vyrovnávaním príležitostí. Od multikulturalizmu ku komunitarizmu. Občianska integrácia prisťahovalcov. Podpora štátu antidiskriminačnými opatreniami.