Maďarsko a maďarská menšina ve střední Evropě - Pejša, Robert
Problematika maďarskej menšiny po rozdelení Rakúsko-Uhorska. Vnútropolitický rozmer problematiky maďarskej menšiny v štátoch s významným podielom maďarskej menšiny. Prijatie zákona o Maďaroch žijúcich v susedných štátoch. Aktívna proeurópska zahraničná politika maďarskej vlády. Problematický návrh zákona o dvojitom občianstve. Krach ľudového referenda.