Trh práce v ČR v komparaci se standardy Evropské unie - Adámek, Petr
Analýza trhu práce v ČR, skúmanie do akej miery je tento trh adaptovaný na pomery EÚ. Nezamestnanosť ako ekonomický problém. Miera nezamestnanosti v ČR. Prirodzená miera nezamestnanosti, dlhodobá nezamestnanosť. Vzťah medzi mierou nezamestnanosti, dlhodobou nezamestnanosťou a ekonomickým rastom. Aktívna politika zamestnanosti v krajinách EÚ i v ČR.