Ekonomické důsledky geografie - Breinek, Pavel
Geografické podmienky ako jeden z významných činiteľov, ktoré ovplyvňujú životnú úroveň dosiahnutú v rámci jednotlivých ekonomík. Okolnosti súvisiace so zemepisom štátov značnou mierou determinujú úspešnosť ekonomického rozvoja i postavenia národných štátov v rámci svetového hospodárstva. Fyzická geografia. Zhlukovanie výroby. (Geografické zhlukovanie). Naznačenie vybraných súvislostí geografických okolností a ekonomickej výkonnosti.