Dizertačná práca: Kvantitatívne metódy v analýze demografických faktorov v poistení - Luptáková, Iveta
Informácia o obsahu dizertačnej práci: Kvantitatívne metódy v analýze demografických faktorov v poistení. Obhajoba sa konala 19. 11. 2005. Cieľom dizertačnej práce bolo spracovať teoretickú bázu súvisiacu s problematikou kvantitatívnych metód v analýze demografických faktorov so zameraním na tie metódy, ktoré možno využiť v poistno-matematických výpočtoch, a tiež poukázať na konkrétne aplikácie teoretických poznatkov na riešenie aktuárskych úloh v poistení osôb.