Dizertačná práca: Aktuárska demografia v prostredí konkurenčného poistného trhu - Sivašová, Daniela, 1955-
Informácia o obsahu dizertačnej práce: Aktuárska demografia v prostredí konkurenčného poistného trhu. Obhajoba sa konala 29. 11. 2005. Cieľom dizertačnej práce je zhodnotiť vývoj a súčasný stav metód aktuárskej demografie a ich aplikácie v životnom poistení v zahraničí aj v Slovenskej republike. Charakteristika a porovnanie základných modelov úmrtnosti. Teoretické spracovanie parametrických a neparametrických metód graduácie mier úmrtnosti.