Integrating multiple fuzzy expert systems under resticting requirements - Aly, Shady
Použitie fuzzy expertných systémov v rozhodovaní v podnikateľských, ekonomických alebo poľnohospodárskych rozhodovacích problémoch. Článok uvádza jednoduché algoritmy pre integrovanie paralelných fuzzy expertných systémov pri špecifických realistických požiadavkách. Uvedené výsledky vytvárajú teoretický rámec, ktorý môže byť užitočný v mnohých disciplínach, napr. pri zavádzaní nových produktov, monitorovaní kvality (potravín), zisťovaní podozrelých odchýliek podnikových procesov od normálu, pri problematike daňových a colných deklarácií, logistike a riadení obchodných reťazcov a sietí, atď.