Obuj si botasky, obleč rifle a začni luxovať - Ryník, Jozef
Značka jedného výrobcu ako synonymum pre všetky podobné produkty. Česká spoločnosť Botas a športová obuv botasky. História vzniku pomenovania "rifle" pre džínsové nohavice. Elektrolux - jedna z najväčších svetových výrobcov kuchynských spotrebičov a pojem "luxovať" odvodený od značky vysávača. Zľudovené značky.