Medzinárodné zdanenie príjmov - Borčíková, Jana
Prvý zo série článkov, ktorý sa zameriava na vznik daňovej povinnosti. Nadradenosť medzinárodných zmlúv nad vnútroštátnymi právnymi predpismi. Štyri základné kritériá pri posudzovaní vzniku daňovej povinnosti. Daňovník s obmedzenou a neobmedzenou daňovou povinnosťou. Konflikt dvojitej daňovej rezidencie.