Obchodný spor medzi USA a EÚ: geneticky modifikované organizmy - Silná, Zuzana
Systém uvádzania geneticky modifikovaných organizmov na trh EÚ. Genéza a analýza obchodného sporu. De facto moratórium alebo omeškanie. Hodnotenie rizika. Neodôvodnené omeškanie. Národné zákazy ako dočasné opatrenia. Konzistentnosť aplikácie sanitárnych a fytosanitárnych opatrení. Postavenie GMOs v poľnohospodárskej produkcii USA.