Příspěvek k tématice networkingu - Francová, Tereza
Pojem Networking - pravdepodobne prevzatý z počítačového prostredia. V prenesenom zmysle sa tento pojem vžil aj v iných oblastiach, napr. v oblasti manažmentu. Ide o utváranie siete kontaktov či zdrojov dôležitých, aktuálnych aj pre výkon práce dôležitých informácií, pričom typ zdrojov a podoba samotnej siete zavisí na potrebe každého pracovného miesta. Niekedy stačí vybudovať sieť v rámci jedného podniku, inokedy je potrebné budovať sieť naprieč organizáciami. Networking ako proces, či kompetencia. Rozvojový program pre networking. Metóda rozvoja networkingu - Assessment/Development Centre.