Hlavné inštitúcie Európskej únie: zmeny, ktoré prináša Zmluva o Ústave pre Európu - Šíbl, Drahoš
Vývoj inštitucionálnej štruktúry terajšej Európskej únie v období od vzniku jej historicky prvého článku - Monetárnej únie - po dnešok. Prehľad zmien, ktoré si vynútilo rozšírenie členskej základne EÚ na 25 štátov, ktoré zakotvuje Zmluva o Ústave pre Európu.