Poskytovanie nemocenských dávok v EÚ - Kupkovičová, Simona
Povinnosť členských štátov Európskej únie zaobchádzať s migrujúcimi zamestnancami rovnako ako so svojimi občanmi aj v oblasti nemocenského poistenia. Právny rámec uvedenej problematiky definovaný v nariadení Rady (EHS) č.1408/71 a v nariadení č.574/72. Rozšírenie platnosti nariadenia na štátnych príslušníkov tretích krajín s legálnym bydliskom na území jedného členského štátu EÚ. Nárok občana Slovenskej republiky na nemocenské dávky v Českej republike. Zásada zachovania získaných práv.