Lobing ako forma ovplyvňovania verejných vecí - Lesáková, Dagmar, 1949-
Vnímanie lobizmu slovenskou spoločnosťou ako nežiadúcu vec. Problém - hranica medzi lobingom a podplácaním. Základné pravidlá lobizmu zakotvené v rokovacom poriadku Európskeho parlamentu. Sam Ward - jeden z najslávnejších lobistov 19. storočia. Podstata "čistého" lobizmu. Aké štandardné nástroje používajú lobisti. Najtvorivejší lobing v slovenských podmienkach - lobing v oblasti informačných technológií a telekomunikácií.