Prínos Ludwiga von Misesa k formovaniu rakúskej ekonomickej školy - Lisý, Ján
Rakúska škola - jedna z troch ekonomických škôl, ktoré vznikli v procese tzv. marginalistickej revolúcie v 70. rokoch 19. storočia. Charakter rakúskej školy ovplyvnil L.E. von Mises. Zo života L. von Misesa. Východiská a predpoklady ekonomickej analýzy rakúskej školy. Liberalizmus L. von Misesa. Ekonomická kalkulácia a odmietnutie socializmu. Misesova teória peňazí ako východisko teórie ekonomického cyklu.