Do Európy za prácou
Voľný prístup občanov Slovenska na pracovný trh vo Veľkej Británii, Írsku a Švédsku od mája 2004. Zrušenie prechodných obmedzení zo strany Španielska, Portugalska, Fínska a Švajčiarska. Holandsko plánuje otvoriť pracovný trh od januára 2007. Rozhodnutie Nemecka predĺžiť prechodné obmedzenia do roku 2009. Argumenty odporcov otrvorenia pracovného trhu pre nových členov Európskej únie. Kto má prednosť na trhu.