Mapovanie administratívnych procesov vo výrobnom podniku - Fekete, Milan
Pojem štíhla výroba sa vzťahuje k výrobnej paradigme založenej na fundamentálnom cieli výrobného systému firmy Toyota - ide o neustále minimalizovanie plytvania a maximalizáciu plynulosti materiálového a informačného toku. Zameranie na zlepšovanie procesov vo výrobe je síce správne, ale nedostatočné, pretože efektivita výrobných aktivít závisí od efektivity vykonávania podporných administratívnych činností. Preto sa v poslednej dobe venuje zvýšená pozornosť zefektívňovaniu aj administratívnych činností v duchu princípov štíhlej výroby. Ide tu o vzájomné zosúladenie materiálových a informačných tokov cez príslušné výrobné a administratívne procesy. Článok sa sústredí z administratívnych procesov na proces spracovania objednávok externého zákazníka. Mapovanie administratívnych procesov. Tri štádiá aplikácie princípov štíhleho systému pri zlepšovaní procesov.