Eurointegračné tendencie a ich vplyv na finančno-ekonomické riadenie slovenských podnikov - Šnircová, Jana, 1971-
Výsledky dotazníkového prieskumu "Vplyv integračných tendencií v európskom priestore na finančno-ekonomické aspekty podnikania slovenských podnikov a ich postavenie v európskej konkurencii po vstupe SR do Európskej únie, uskutočneného kolektívom riešiteľov na Katedre podnikových financií EU v Bratislave. Nie všetky slovenské podniky boli dostatočne pripravené na vstup do EÚ, a to najmä z hľadiska poznania jej legislatívy.. Pre vzdelávací proces na akademickej pôde tak vyplýva potreba zvýšiť vo vzdelávaní manažérov dôraz na oblasť európskej legislatívy.