Využívanie systémov na podporu rozhodovania na Slovensku - Sudzina, František
Systémy na podporu rozhodovania sú informačné systémy určené pre zlepšenie procesu a výsledku rozhodovania. Článok ich popisuje, zaraďuje do hierarchie informačných systémov z historického pohľadu a prezentuje výsledky prieskumu ich využívania v podnikoch na Slovensku. Na vyhodnotenie výsledkov bola použitá multinomická regresia. Keenov adaptívny model a jeho tri hlavné prvky - systémový analytik, používateľ a systém.