Prečo informatizácia?
Informatizácia spoločnosti ako jeden z prostriedkov na dosiahnutie premeny Slovenska na dynamickú znalostnú ekonomiku. Súčasný nedostatočný rozvoj v oblasti budovania informačnej spoločnosti. Vládou schválená Stratégia konkurencieschopnosti Slovenska do roku 2010 a projekt Minerva. Hlavné priority slovenskej vády v oblasti rozvoja informačnej spoločnosti.