Předem odsouzeno k neúspěchu: měření šedé ekonomiky tranzitivních zemí pomocí makroekonomických metod - Hanousek, Jan
Analýza hlavných metód odhadu šedej ekonomiky, založenej na agregátnych premenných - metódy využívajúcej monetárne agregáty a metódy využívajúcej dáta o spotrebe elektriny. Kritika spomínaných metód. Elektrina ako meradlo šedej ekonomiky. Monetárny prístup - metódy podielu obeživa a dopytu po obežive.