Straty môže investor obmedziť rozložením rizika - Brondošová, Jana
Chyby, ktoré oberajú investorov o peniaze. Straty sa dajú obmedziť rozložením rizika. "Staviť všetko na jednu kartu" sa rovná hazardu. Nie je to investícia, ale špekulácia. Význam diverzifikácie, teda rozkladania rizika, pri investovaní. Akcie, dlhopisy, hotovosť. Regióny, sektory, splatnosti. Diverzifikácia sa snaží nájsť efektívny bod medzi rizikom a výnosom. Úskalia diverzifikácie.