Formalizovaný model tranzitívnej ekonomiky - prípad SR - Luptáčik, Mikuláš
Popis správania sa tranzitívnej ekonomiky Slovenska pomocou matematickej ekonómie. Metodológia aplikácie modifikácie štandardného formalizovaného modelu malej otvorenej ekonomiky (Mundell-Flemingovho modelu). Konštrukcia a analýza modelu otvorenej ekonomiky.