Využívanie niektorých metód a techník súčasného manažmentu v praxi - Záležáková, Eliška
Globalizácia a hyperkonkurenčné prostredie, ktoré ju sprevádza si vyžaduje nové metódy a techniky či trendy v manažmente. Bol uskutočnený prieskum, aké metódy podniky na Slovensku poznajú a uplatňujú, aké sú zdroje týchto poznatkov, dôvody uplatňovania, príčiny neuplatňovania týchto metód. Podniky potrebujú implementovať outsourcing, benčmarking a tímové riadenie. Nepotrebujú implementovať reinžiniering, manažment zmien a odbúravanie stredného manažmentu. K nevhodnosti implementácie pre podnik sa pridáva štíhla výrova a just in time.