Ekonomický význam institucí - Breinek, Pavel
Medzi kľúčové faktory determinujúce postavenie národnej ekonomiky v rámci svetového hospodárstva patrí kvalita jej inštitucionálneho prostredia. Nová inštitucionálna ekonómia. Vymedzenie inštitúcie. Endogénna povaha inštitúcií. Inštitúcie a ekonomika. Zemepisné podmienky. Inštitúcia a ekonomický výkon. Podiel geografie na utváranie dlhodobých inštitúcií, ktorých kvalita priamo ovplyvňuje ekonomický výstup.