Katolícka sociálna náuka ako jeden zo zdrojov formovania novej ekonomickej teórie - Jakab, Katarína
Cieľom príspevku je na základe analýzy historických podmienok vzniku a vývoja katolíckej sociálnej náuky poukázať na cenné sociálno-ekonomické poznatky, ktoré sú aplikovateľné do ekonomickej teórie a praxe. Vznik a vývoj katolíckej sociálnej náuky. Prienik katolíckej sociálnej náuky a ekonómie.