Vplyv vstupu do EÚ na podnikateľské prostredie malých a stredných podnikov na Slovensku - Kovaľov, Andrej
Po vstupe do EÚ slovenských podnikom sa zvýšili exportné možnosti, no zároveň vzrástol konkurenčný tlak na slovenské firmy v priestore zjednoteného európskeho trhu. Hlavné priority v oblasti podnikateľského prostredia: vysoká vymožiteľnosť práva, verejné inštitúcie ako partner a nie bremeno, efektívny prístup ku kapitálovému trhu pre všetky podniky, kvalitná fyzická infraštruktúra a služby v sieťových odvetviach. Výsledky prieskumov podnikateľského prostredia. Index IPP na hodnotenie podnikateľského prostredia.