Současnost a trendy vysokoškolského vzdělávání - Zuzák, Roman
Nárast počtu študentov na českých vysokých školách za posledných desať rokov. Vznik nových neštátnych vysokých škôl. Nedostatok pedagógov strednej vekovej kategórie. Trojstupňový vzdelávací systém. Malý záujem o bakalárske štúdium. Vzdelanostný a vedecko-výskumný potenciál vysokej školy a univerzity. Scenár budúceho vývoja vysokého školstva v Českej republike.