Ochrana životního prostředí v ekonomické teorii - Kotíková, Eliška
Historický pohľad na teórie o ochrane životného prostredia. Vznik ekonómie životného prostredia. Pojem životné prostredie. Bioekonómia. Ekologická ekonómia. Koevolúčna teória v ekonómii. Nová inštitucionálna ekonómia. Trhový environmentalizmus.