Aktuální stav vztahů EU - Rusko - Hornová, Blanka
Vývoj vzťahov EÚ a Ruska v 90. rokoch 20. storočia. Inštitucionálne zabezpečenie vzťahov EÚ a Ruska. Aktuálne problémy vzťahov EÚ a Ruska. Rozšírenie EÚ od 1.5.2004. Vytvorenie "spoločných oblastí". Kaliningradská oblasť. Ratifikácia Kjótského protokolu. Podpora vstupu Ruska do WTO.