Bezdrôtové pripojenie na internet v Slovenskej republike prostredníctvom WIMAXu a jeho využitie v manažérskej praxi - Hanák, Róbert, 1979-
Princíp novej technológie WiMax - umožní rýchlejšie pripojenie na internet a u mobilného telefonovania. Využíva široké pásmo na pripojenie. Konkrétne využitie sa prejaví v raste pripojení obyvateľstva pri vyššej rýchlosti a tým podporí priamo rozvoj znalostnej ekonomiky. WiMax prináša vyššiu rýchlosť, lepšiu bezpečnosť a nízke náklady. WiMax operátor sa stane novým konkurentom pre dvoch mobilných operátorov a taktiež pre poskytovateľov internetového pripojenia. Napomôže to priblíženiu Slovenska k západným krajinám obzvlášť v prostredí manažmentu.