Postdemokracie v Evropské unii: bezpečnost versus občanské svobody? - Druláková, Radka
Terorizmus ako najväčšia hrozba súčasnosti, ktorá môže výrazne narušiť vnútornú bezpečnosť štátu. Otázka bezpečnosti štátu a bezpečnosti jednotlivca. Sekuritizácia ako proces, v ktorom sekuritizační aktéri konajú bez ohľadu na vplyv verejnej mienky. Problém postdemokracie. Protiteroristické opatrenia Veľkej Británie, Francúzska a Talianska. Protiteroristické opatrenia Európskej únie. Schengenský informačný systém. Uchovávanie telekomunikačných dát pre účely vyšetrovania teroristických činov.