Globálna chudoba a hlavné príčiny jej pretrvávania - Hönsch, Michal
Vývoj globálnej chudoby v 90. rokoch. Hlavné príčiny pretrvávania chudoby vo svete. Podiel viny rozvojových krajín na vlastnej chudobe a zaostalosti. Dôkazy o tom, že určitú zodpovednosť za pretrvávanie chudoby má vďaka svojmu postoju aj vyspelý svet. Prečo je dôležité usilovať sa o zníženie globálnej chudoby.